Så går det till när du kommer som kund

Du bokar din behandling via sms, mail eller telefon. Din terapeut ser till att du hittar till Aktiv Massages nya lokaler mitt i Ronneby Brunnspark i Badhus No1. Om du är osäker se till att du har telefonnumret, 0707- 950 960, inlagt i telefonan så att du kan slå en signal om du ändå inte skulle hitta.

Du kommer in i entrén på Badhus No1, tar av dig skorna och slår dig ner i en skön soffa eller fåtölj i väntan på att din terapeut ska ta emot dig. Passa på att njuta av det gamla husets atmosfär.

Din terapeut hälsar dig välkommen och ni går in i behandlingsrummet. Om det är första gången du kommer som kund till Aktiv Massage kommer din terapeut att fylla i kontaktuppgifter och hälsotillstånd i en Hälsodeklaration. Detta är för att få en inblick i ditt liv, om du tränar och i så fall vad, vad du jobbar med eller om du har några fritidssysselsättningar som du värnar om, om du någon gång har skadat dig eller om du har någon sjukdom som har betydelse för hur behandlingen kommer att genomföras. Du kommer även att få möjlighet att berätta vilka aktuella besvär du har just idag och vad du vill få ut av din behandling, hur du vill må efteråt.

Efter detta korta samtal är det tid för behandling. Det finns krokar, hylla och en stol i ena änden av rummet där du kan lägga/hänga dina kläder och tillhörigheter. Halsband och klocka är kanske skönt att slippa få olja på. Du klär av dig till underkläderna och får sen krypa ner i värmen på bänken. Handdukar täcker hela din kropp och vill du får du även ett täcke för att du inte ska känna dig kall.

Musiken sätts på.

Handduk lyfts av på det stället där massagen börjar, oftast på ryggen.

Med hjälp av en ekologisk neutral olja börjar terapeuten massera igenom muskel efter muskel. Oftast eftersträvas en genomgång av hela kroppsdelen, till exempel ryggen, men ett djupare fokus läggs på eventuella problemområden. Du behöver inte prata under behandlingen men säg till om något inte känns bra.

När behandlingen är slut blir du åter helt täckt med handdukar och får väcka kroppen och knoppen i eget tempo. Din terapeut tvättar sina händer och erbjuder dig ett glas vatten att dricka med en uppmaning att fortsätta dricka lite extra vatten under dagen/kvällen. Detta för att hjälpa kroppen att bli av med de slaggprodukter som massagen har löst upp i stagnerade delar av musklerna.

Nu finns tid för lite samtal medan din terapeut förvissar sig om att du mår bra. Betalningen genomförs med kort eller kontant och du får ditt kvitto. Vill du boka en ny tid gör du det nu. Du hälsas varmt välkommen åter och får sällskap tillbaka ut till entrén.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s