Gravidmassage

Är du gravid? Grattis! Det pågår just nu en långsam förändring i din kropp både mentalt och fysiskt. Kanske har du redan känt av spänningar runt nacke/axlar och ländrygg/säte.

Det beror bland annat på att kroppens tyngdpunkt förskjuts framåt vilket påverkar både muskler och leder. Hormonerna som gör det möjligt för kroppen att genomgå denna stora förändring påverkar inte bara ligamenten i bäckenet utan alla leder i kroppen. Det är faktiskt därför viktigt att försöka bibehålla styrkan i musklerna under hela graviditeten. Hitta några enkla övningar som kan hjälpa dig!

Det är heller inte konstigt om tankarna maler inför det som känns ovisst och att du känner lite oro. Massage ger dig en möjlighet att stanna upp och känna att du tar hand om dig själv när du kanske som bäst behöver det. Att öka välbefinnandet är ett av de starkaste argumenten för en gravid kvinna att gå på regelbunden massage.

Forskning på en grupp gravida kvinnor i USA visar på mindre ångest, bättre humör, bättre sömn och mindre ryggont. Dessutom visade undersökningen att kvinnorna hade högre nivåer av signalsubstanserna serotonin och dopamin som ingår i det kroppsegna belöningssystemet, och minskade nivåer av stresshormonena noradrenalin och kortisol. De hade även mindre komplikationer under förlossningen.

Inför behandlingen är det viktigt att vi hittar en behaglig viloställning åt dig. Målet är att du ska känna dig väl omhändertagen och trygg! Den specialanpassade kudden placeras på massagebänken så att den passar just dig. Du kan ligga bekvämt i magläge, på sidan och rygg. Behandlingen anpassas alltid efter Dina önskemål och behov!

IMG_1114 IMG_1113

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s