Om Aktiv Massage

I juni 2015 är det 9 år sedan jag blev Certifierad massör och Diplomerad massageterapeut genom Hälsoteket. Det är en dröm som har förverkligats! Erfarenheter har samlats och pusslats ihop till en helt unik sammansättning kunskap. Främst hjälper jag mina nya och gamla kunder med spända värkande muskler. Många gånger räcker det långt för att skapa sig en skönare mer smärtfri vardag.
Mitt företagsnamn Aktiv Massage har sitt ursprung i en frustration hos mig som nyutbildad massör, att så många ville bli hjälpta utan att själv förändra något. Det AKTIVA står för att för att få ett varaktigt resultat behövs en förändring i sättet att leva i sin vardag. -Du har valmöjligheter. -Du kan påverka. -Du kan välja. Och det är just den rådgivande delen av mitt yrkesutövande som har utvecklats mest genom åren. Genom mig delas även kunskap om andra branschkollegor, när mina tjänster inte räcker till kan jag oftast leda vidare till andra yrkesutövare som besitter andra kunskaper än jag.

Det var när jag slutförde utbildningen till Certifierad Terapeutisk Gravidmassör hos John Carrier i Stockholm 2013, som min yrkesroll som massör blev komplett. Det är med trygghet av den utbildningen jag idag masserar gravida från vecka noll till sist veckan i graviditeten. Ett mycket tacksamt arbete! Det finns inga andra kunder som är så mottagliga för massage som just gravida. Det är verkligen ett privilegium att kunna underlätta för dem. Jag får ofta frågan vad som skiljer sig mest mellan vanlig svensk klassisk massage och terapeutisk gravidmassage. Och den största skillnaden är att jag lägger mer fokus på helkroppscirkulation i gravidmassagen. Det är genom att underlätta för blod – lymfcirkulationen i kroppen som jag upplever att den gravida får mest behållning av behandlingen. Med lite mer erfarenhet märker jag att jag även kommer att kunna påverka mer specifika problem som foglossning och karpaltunnelsyndrom men just nu får jag väldigt bra helhetsresultat av cirkulationsökande helkroppsmassage så resten får komma när behovet finns.

Min senaste utbildning är HLC1, Chek Holistic Life Style Coach Level 1. En livsstilscoachutbildning med holistisk utgångspunkt. Det är med ett holistiskt synsätt allting faller på plats. Hur du mår handlar inte enbart om att du kanske rör på dig för lite. Ditt mående påverkas även av till exempel vad du äter, hur stressad du är, hur du sover och om du tycker om dig själv. Jag är fast förvissad om att vi helt enkelt behöver få upp ögonen för att allt vi gör påverkar hur vi mår. Som jag ser det ger detta synsätt enbart möjligheter. Det är inte förrän du har blivit medveten om hur allt påvekar dig som du kan göra något åt det. Och då talar jag inte om gigantiska livsförändringar. Det kan till exempel göra stor skillnad att bara se till att du får dina 7-8 timmars nattsömn varje natt.

Tillsammans kan du och jag hjälpas åt att uppnå Ditt mål – att kunna använda Din kropp till precis det Du vill!

20130323-072857.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s